Hírek, újdonságok

Itt adjuk közre az egyházközség aktuális híreit, amelyek segítséget adnak a hitéleti eseményeiben való részvételhez.

2020. március 31. (kedd), 9:54

Adományozás

Kedves Testvérek!

Mindannyiunk előtt ismertek a járvány megakadályozása érdekében bevezetett megszorító intézkedések, és arról is szinte naponta hallunk hírt, hogy emberek tízezrei maradtak (vagy fognak maradni) munka-, és így jövedelem nélkül. Zoltán atya ezen testvéreink megsegítésére gondolva, a vasárnapi szentmisén gyűjtést hirdetett érdekükben, hogy ezt a nagyon nehéz időszakot át tudják vészelni.

Nekünk arra is gondolni kell, hogy a nyilvános szentmisék, és így a perselypénz (közel egy hónapos) elmaradásával, az egyházközség is nehéz helyzetbe került, hiszen az egyházadó és a perselypénz is a plébánia folyamatos működéséhez szükséges. Kérjük ezért a testvéreket, hogy lehetőségeikhez mérten továbbra is támogassák az egyházközség további működését!

Amennyiben hozzájárulásukat, illetve adományukat a Szent Anna Plébániának a Takarékbanknál vezetett 64700083-10001679-es számlaszámára (számlatulajdonos: Leányfalui Szent Anna Plébánia) történő átutalással kívánják befizetni, a megjegyzés rovatban szíveskedjenek megjelölni (az adminisztráció miatt) a befizetés célját:

 • a munkájukat elvesztők támogatására,
 • egyházadó,
 • persely-adomány.

Ezúton is szeretnénk hálás köszönetet mondani Zoltán atya és a plébánia nevében mindazoknak, akik együtt éreznek a bajba jutottakkal, és adományaikkal támogatták, és támogatni fogják egyházközségünk fennmaradását.

 

Utoljára frissítve: 2020. március 31. (kedd), 9:57
2020. március 27. (péntek), 17:52

Szentmisék és keresztútjárások időpontjai 2020.

Kedves Testvérek!

A szenmisék és a keresztútjáráok időpontjai a következők:

       
 2020. március 29. vasárnap 10 óra szentmise
 2020. április 3. péntek 18 óra keresztút
 2020. április 5. vasárnap 10 óra szentmise
 2020. április 9. nagycsütörtök 18 óra szentmise, az Utolsó vacsora megünneplése
 2020. április 10. nagypéntek 17 óra keresztút, nagypénteki szertartás Urunk szenvedésének emlékére
 2020. április 11. nagyszombat 17:30 nagyszombati szertartás, húsvéti vigília
 2020. április 12. húsvét vasárnap 10 óra ünnepi szentmise

 

Valamennyi fent felsorolt eseményt a https://www.leanyfaluplebania.hu/elo oldalon élő adásban közvetítünk.

Kérjük a kedves Testvéreket, minél többen csatlakozzanak a közös ünnepléshez!

Utoljára frissítve: 2020. március 27. (péntek), 18:02
2020. március 21. (szombat), 12:21

Liturgikus rend 2020. március 21-től

A koronavírus járvány (COVID-19) terjedésének megelőzése érdekében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kötelező érvényű rendelkezést adott ki mely szerint:

A járvány miatt

 • templomunkban sem lesz nyilvános szentmise és liturgia 2020. március 22 vasárnaptól addig, míg más rendelkezés nem születik. A papoknak sine populo (=nép részvétele nélkül) kell misézniük. Egyetlen kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden kell megtartani.
 • templomunk nyitva lesz a hívek számára, hogy egyénileg betérhessenek oda imádkozni és szentségimádást végezni!
 • a püspöki kar felmentést ad a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól a fertőzés elkerülése céljából. Az Úr napjának megszentelése azonban ugyanúgy parancs minden keresztény számára: szentmise helyett töltsön kellő időt imádsággal, a Szentírás elmélyült olvasásával, zsolozsma végzésével vagy más imával – egyénileg vagy a családban, kapcsolódjon be TV-n, rádión vagy interneten keresztül szentmise közvetítésbe ezzel is kifejezve, hogy minden szentmisében az egész Egyház egyesül Krisztus áldozatával.
 • a szentgyónást természetesen sem telefonon, sem online módon nem lehet végezni. A rendkívüli helyzetre való tekintettel lehetővé teszi a főpásztor az általános feloldozás megadását, melynek feltétele a tökéletes bánat felindítása.
 • mivel óráról órára változhatnak az előírások, a rendeletek ezért arra kérjük a testvéreket, hogy a plébániánkat érintő aktuális információkról az alábbi elérhetőségek valamelyikén tájékozódjanak:

Az egyházi intézkedést igénylő ügyekben az elérhetőségek

 • Szalay Zoltán plébános atya

telefonon: 06-26-383-091

mobil: +36-20-595-9854

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az MKPK rendeletében jelzett

A templomot az alábbi rend szerint tartjuk nyitva:

 • A templom főkapuja hétköznapokon reggel 8-tól sötétedésig  nyitva lesz, az előtérben lehet imádkozni
 • Vasárnap 8 és 12 óra között.

Buzdítunk mindenkit az imádságra a betegekért, az őket gyógyítókért és ápolókért, és a vírus elleni küzdelem sikeréért:

Fölséges Isten, életünk Ura, tekints le beteg testvéreinkre, és mindazokra, akik a járvány okozta bajoktól szenvednek. Erősítsd mindnyájunk hitét a szenvedések elviselésében, adj bölcsességet és erőt mindazoknak, akik a betegeket szolgálják, a
szenvedőknek pedig add, hogy egészségüket mihamarabb visszanyerjék, és hálatelt
szívvel dicsérjenek téged!
Krisztus, a mi Urunk által.

A MKPK járvánnyal kapcsolatos hírei, rendelkezései itt találhatók.

Utoljára frissítve: 2020. március 27. (péntek), 18:03
2020. március 21. (szombat), 12:04

Élő szentmiseközveítés

Kedves Testvérek!

A Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia 2020. március 17-én kiadott rendelkezése szerint 2020. március 21. déltől TILOS nyilvános misét tartani.

A rendelkezés arra kéri a paptestvéreket, hogy templomaikban tartsanak szentmiséket, de sine populo (=nép részvétele nélkül) kell misézniük.  A rendelkezéshez március 19-én megjelent egy liturgikus melléklet, amely megengedte a következőket: „A televízióban vagy online közvetített szentmisék vasár- és ünnepnapokon lehetőleg orgonával kisért szentmisék legyenek, amelyek éppen a sajátos- közvetített- részvétel miatt természetesen végezhetők a nép részvételével bemutatott mise szövegeivel.”

A rendelkezés ezen lehetőségét kihasználva

Zoltán atya a leányfalusi templomban tartott miséjét

2020. március 22-től

minden vasárnap 10 órától az alábbi linken közvetítjük

https://leanyfaluplebania.hu/elo

 

A korábban közveített szentmisék felvételei ezen az oldalon találhatóak meg.

 

Az elkövetkező időszak szentmiséinek időpontjai ezen az oldalon találhatók meg.

 

A 2020. március 29-én elhangzott adományozási felhívásról erről az oldalon adunk részletes információkat.

 

A templomot a közvetítés miatt délelőtt 9 óra és a 11 óra között zárva tartjuk.  A rendelkezés betartása érdekében a templomban csak a szertartás méltó elvégzéséhez illetve a közvetítéshez feltétlenül szükséges személyek tartózkodhatnak!

Kérem a hívek megértését!

Leányfalu, 2020. március 21.

 

Zboray Péter

az egyháztanács nevében

 

2020. január 1. (szerda), 19:00

Szentmise Vízkereszt ünnepén

2020. január 6-án, Vízkereszt ünnepén -- a munkanapra és a kötelező ünnepre való tekintettel -- a szentmise 18 óra 30-kor kezdődik.

2020. március 14. (szombat), 16:27

A szentmisék a templom előtti téren is hallhatók

Kedves Testvérek!

Holnaptól, március 15-étől a templom előtti téren, a rögzített padokon kívül is lesz lehetőség helyet foglalni, és így részt venni a szentmiséken, ugyanis a templom nyitott kapujával szemben újabb padokat helyezünk ki, és a kinti hangszórót is bekapcsoljuk, így a szentmisét celebráló Zoltán atya -- aki szeretettel várja a testvéreket -- jól hallható és látható lesz a térről is.
 
Vigyázzunk magunkra és egymásra!
Utoljára frissítve: 2020. március 14. (szombat), 16:29
2020. március 10. (kedd), 18:35

Köszönet az adományokért, melyek segítségével megvalósulhatott a templomfűtés

Kedves Testvérek!

 

2019 augusztusának utolsó napjaiban a templomfűtés korszerűsítéséhez hiányzó összeg előteremtésére gyűjtést hirdettünk, és kértük a hívek nagylelkű támogatását.

Ezúton köszönjük, hogy kérésünk meghallgatásra talált, és rövid időn belül összegyűlt az új fűtési rendszer kialakításához, a beszerelés megvalósításához hiányzó összeg, és így még az ősz folyamán, a hidegek beköszönte előtt elkészült az új fűtés. Mint azt korábban jeleztük, egy -- Ausztria sok templomában már jól bevált – ún. pad-fűtési rendszer épült meg.

Az első hónapok tapasztalatai kedvezőek. A fűtőtestek a korábbi két gázkonvektoros megoldáshoz képest a padokban ülőknek sokkal komfortosabb meleg érzetet adnak, és a templom levegőjének a hőmérséklete is megemelkedik annyira, hogy azon testvérek sem fáznak, akiknek nem jut ülőhely.

Még nincs meg a megfelelő időtáv ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk mondani, mekkora költség-megtakarítást fog eredményezni az új fűtési megoldás éves szinten, azonban már az eddig eltelt fűtési időszak (november, december, január, február) alapján is látható, hogy a templomfűtés költsége a lényegesen jobb hőérzet mellett, minimum 30%-kal kevesebbe került, mint az előző években.

Isten Áldjon meg mindenkit, aki adományával hozzájárult a fűtés korszerűsítéséhez!

 

Szalay Zoltán atya és az egyházközség képviselőtestülete

Utoljára frissítve: 2020. március 11. (szerda), 7:57
2019. augusztus 29. (csütörtök), 7:07

Templomi fűtés korszerűsítése

Kedves Testvérek!

A templomi fűtés korszerűsítése hosszabb ideje napirenden van. A probléma megoldása  a közeljövőben várható, mert sok utánjárás és sok külföldi templom fűtési megoldásainak tanulmányozását követően megszületett a helyi viszonyokra adaptálható ideális megoldás: az Egyházközség - egy Ausztriában már jól bevált, a fűtési területben szakaszolási lehetőséget biztosító, a jelenleginél sokkal hatékonyabb, valamennyi padot érintő - ún. pad-fűtési rendszert választott.

Az Érsekség 3 millió forinttal járul hozzá a fűtésrendszerhez, 600 ezer Ft-ot szükséges még hozzá gyűjteni. A 2019 szeptember 1-i perselypénz erre a célra lesz elkülönítve, illetve köszönettel várjuk az adományokat az egyházközség   Magyar Takarékbank Zrt-nél vezetett 64700083-10001679 bankszámlaszámára az adomány céljának megjelölésével (fűtés-korszerűsítés). Amennyiben a szükséges összeg rendelkezésre áll, már szeptemberben megvalósulhat a beépítés.

Köszönet minden adományért!

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 29. (csütörtök), 7:09

Szentmisék rendje a Szent Anna templomban

Szentmisék rendje a Szent Anna templomban

 

vasárnap: délelőtt 9:30 és 11:15

 

kedd, csütörtök, péntek: reggel   8:00*

 

szombat: 17:30 **

* Adventi és Nagyböjti időszakban változik

** június első szombatjától október utolsó szombatjáig 17:30 órakor

 

Rózsafüzér: Hétköznap reggel a szentmisék előtt 7.30 órától.

 

Szentségimádás: minden hónap első szombatján mise után.

 

Gyónási lehetőség: szentmisék előtt fél órával illetve előzetes megbeszélés szerinti időpontban

Idősek és betegek szentséggel való ellátása otthon, a hónap első péntekén, vagy előzetes megbeszélés alapján.

Ügyfélfogadás: csütörtök: 9:00-11:00, szombat 9:00-12:00. vagy előzetes megbeszélés alapján.

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 26. (hétfő), 9:39
2015. november 7. (szombat), 8:03

Az egyházközség közleményei

A Puszta Sándor alapítvány a nyári kinti misékhez hordozható elektronikus orgonát vásárolt. Ugyancsak az alapítvány hozzájárult a külső padok cseréjéhez és bővítéséhez.

A Puszta Sándor alapítvány céljai megvalósításához kérjük a további segítséget a Dunakanyar Takarék-szövetkezet számlaszámán: 64700083-32500042 (Puszta Sándor Kulturális Alapítvány).

 

 

Utoljára frissítve: 2019. március 5. (kedd), 13:34