A Szent Három Nap ünneplése a Szent Anna templomban a járványügyi zárlat idején

Összhangban az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye járványügyi rendelkezéseivel a leányfalui Szent Anna templomban -- mivel a nyilvános istentiszteletek szünetelnek -- a Szent Három Nap ünneplése a következők szerint történik:

 

         
 2021. március 30.  kedd  reggel 8 óra  szentmise  élő közvetítés
 2021. március 31.  szerda  reggel 8 óra   szentmise 
 2021. április 1.  Nagycsütörtök  délután 17 óra   szentmise, az Utolsó Vacsora emlékezetének ünneplése
 2021. április 2.  Nagypéntek  délután 17 óra keresztút, majd nagypénteki szertartás ("Csonka mise")
 2021. április 3.  Nagyszombat  délután 17 óra  nagyszombati szertartás, Húsvéti vigília
 2021. április 4.   Húsvét vasárnap  délelőtt 9 óra 30 ünnepi szentmise
 délelőtt 11 óra 15 ünnepi szentmise

 

A szentmiséken illetve egyéb liturgikus alkalmakon való részvételre online biztosítunk lehetőséget a Szent Anna plébánia Youtube csatornáján keresztül.

 

Minden este 21 óra 15 perckor Zoltán atya rövid közös imádságot vezet a járványhelyzet elmúlásáért, a betegek gyógyulásáért. Imádkozzunk lélekben együtt egyénileg vagy családostul 

egy tized rózsafüzért (mely a következőkből áll: egy Miatyánk és tíz Üdvözlégy).

Szűz Mária betegek gyógyítója, könyörögj érettünk!

 

Az imának ereje van -- hitünkből fakadóan bízzunk az Isten oltalmában.

 

”Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön és úgy kérik, megkapják azt mennyei Atyámtól.” (Mt 18,19)

 

Mindannyiunk előtt ismertek a járvány megakadályozása érdekében bevezetett megszorító intézkedések, és arról is szinte naponta hallunk hírt, hogy emberek tízezrei maradtak (vagy fognak maradni) munka-, és így jövedelem nélkül.

Nekünk arra is gondolni kell, hogy a nyilvános szentmisék, és így a perselypénz elmaradásával, az egyházközség is nehéz helyzetbe került, hiszen az egyházadó és a perselypénz is a plébánia folyamatos működéséhez szükséges. Kérjük ezért a testvéreket, hogy lehetőségeikhez mérten továbbra is támogassák az egyházközség további működését!

Amennyiben hozzájárulásukat, illetve adományukat a Szent Anna Plébániának a Takarékbanknál vezetett 64700083-10001679-es számlaszámára (számlatulajdonos: Leányfalui Szent Anna Plébánia) történő átutalással kívánják befizetni, a megjegyzés rovatban szíveskedjenek megjelölni (az adminisztráció miatt) a befizetés célját:

  • a munkájukat elvesztők támogatására,
  • egyházadó,
  • persely-adomány.

Ezúton is szeretnénk hálás köszönetet mondani Zoltán atya és a plébánia nevében mindazoknak, akik együtt éreznek a bajba jutottakkal, és adományaikkal támogatták, és támogatni fogják egyházközségünk fennmaradását!

Utoljára frissítve: 2021. április 4. (vasárnap), 12:44